Βιολογικό Ελαιόλαδο

βιολογικό ελαιόλαδοΗ ετήσια διαχείριση της βιολογικής καλλιέργειας του ελαιώνα για το βιολογικό ελαιόλαδο γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

Ξεκινάμε τέλος Γενάρη – αρχές Φλεβάρη λίπανση με οργανικά λιπάσματα και καλλιέργεια ψυχανθών στο έδαφος.
Μετά το κλάδεμα γίνεται ψεκασμός με βορδιγάλιο πολτό, σαν μυκητοκτόνο χρησιμοποιούμε μόνο τον χαλκό.

Για τα υπόλοιπα ζημιογόνα έντομα χρησιμοποιούμε βάκιλο και πύρεθρο, εντελώς αβλαβή για τον άνθρωπο. Για δε τον μεγαλύτερο εχθρό της ελιάς τον δάκο χρησιμοποιούμε μόνο δακοπαγίδες.

Η συγκομιδή γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο( χτένια) και ήπια μηχανικά μέσα για να μη γίνεται ζημία στον καρπό αλλά και στα φύλλα της ελιάς.
Οι ελιές που συλλέγονται μεταφέρονται την ιδία μέρα στο βιολογικό ελαιοτριβείο της περιοχής μας, όπου το ελαιόλαδο παράγεται μετά από ψυχρή έκθλιψη.

Αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές αεροστεγείς μακριά από το ηλιακό φως και τις υψηλές θερμοκρασίες.
Η συσκευασία σε ασκούς γίνεται μετά την καθίζηση του λαδιού.