Συλλέγουμε τις ελιές σε δυο περιόδους, στην πρώιμη περίοδο αρχές Οκτώβρη συλλέγουμε ελιές αποκλειστικά για το αγουρέλαιο το οποίο είναι υψηλής ποιότητας λάδι.
Έχει λαμπερό πράσινο χρώμα που οφείλεται στις χλωροφύλλες του άγουρου ελαιοκάρπου οι οποίες προσδίδουν στο αγουρέλαιο μεγαλύτερες αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Διαφέρει στην γεύση από το Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καθώς είναι έντονα πικρό και πικάντικο με έντονα φρουτώδη γεύση από αρώματα της φρεσκοκομμένης άγουρης ελιάς.

Στην δεύτερη περίοδο τέλος Νοέμβριο συλλέγουμε πριν ωριμάσει η ελιά το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που διαφέρει λίγο απο το αγουρέλαιο στο οτι δεν είναι έντονα πικρό.
Θρεπτικά περιέχει όλες τις βιταμίνες και προβιταμίνες του ελαιολάδου, μέταλλα και πολυφαινόλες.